Pieter Pot haalt half miljoen euro op

Pieter Pot haalt half miljoen euro op

Om financieel gezond te worden introduceerde Pieter Pot een nieuwe vorm van crowdfunding en haalde daarmee een half miljoen op.

Pieter Pot heeft met zijn nieuwe vorm van crowdfunding zo'n 500.000 euro opgehaald bij klanten. Daarmee is de cashflow van de verpakkingsvrije supermarkt versterkt. 

Om financieel gezond te worden, introduceerde Pieter Pot een nieuwe vorm van crowdfunding. Klanten konden extra tegoed kopen ter waarde van 100, 250 of 500 euro voor ‘toekomstige boodschappen’. Daarover krijgen ze tot 14 procent rente. 

De voormalig RetailRookie hoopte hiermee tot 200 duizend euro op te halen, maar zag de teller binnen twee weken de 300.000 euro passeren. Nu is de 500.000 euro bereikt. “Dit geeft zoveel vertrouwen, ook als je kijkt naar wat er aan de hand is in de wereld. Hieruit blijkt echt dat systeemverandering mogelijk is, dat mensen het willen, dat ze het omarmen”, zegt Jouri Schoemaker, ceo bij Pieter Pot tegen de Ondernemer.

Vorig jaar kwam Pieter Pot in de problemen door hoge kosten en een afzwakkende groei. Schoemaker deed toen een stap terug. Jordan Koppelle en Dominique Rommers namen begin dit jaar de aandelen over en voorkwamen daarmee een faillissement. Schoemaker keerde eind juli weer terug als ceo bij Pieter Pot.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 37.500 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!