Big Bazar sluit 20 winkels

Big Bazar sluit 20 winkels

Big Bazar sluit twintig verlieslatende winkels. Ook wil de discountketen huurverlaging voor twintig andere winkels.  

De maatregelen zijn volgens Big Bazar-eigenaar Heerke Kooistra nodig om de discountketen ‘gezond te houden’.  Dat meldt persbureau ANP. Het is nog onbekend welke filialen de deuren sluiten. 

Volgens Kooistra zit er niets anders op dan te stoppen met het overmaken van de huur, als de eigenaren van de winkelpanden weigeren te praten over het openbreken van het huurcontract. 

Meerdere vastgoedeigenaren waar de koopjesketen van huurt stapten al naar de rechter. Invorderingsbedrijf Amsterdam diende vorige week een faillissementsverzoek in bij de rechtbank in Amsterdam. Het verzoek is afkomstig van een winkelpandverhuurder van een filiaal in Goes. Inmiddels lopen er tien schuldzaken tegen Big Bazar en lopen de vorderingen op tot een bedrag van zo'n 430.000 euro.

Kooistra zelf zegt tegen het ANP dat de faillissementsaanvraag geen kans van slagen heeft en vertrouwt erop met de partijen tot een oplossing te komen. “We hebben tachtig winkels die heel goed lopen, maar twintig zijn ‘twijfelwinkels’ en twintig zijn niet gezond”, zegt Kooistra. Hij vindt het onverantwoord om daar verliezen te accepteren. 


Medewerkers van de keten hoeven zich volgens Kooistra geen zorgen te maken. Hij verzekert dat er geen sprake zal zijn van gedwongen ontslagen. Medewerkers kunnen in een ander filiaal aan de slag gaan. Kooistra blijft hoopvol: eind volgend jaar hoopt hij 190 filialen te hebben. 

Reacties 2


Willem H 14 aug, 21:15

Eind van het jaar 190 filialen willen hebben gaat niet lukken meneer Kooistra. We hebben nog 20 weken te gaan in 2023 dat betekent iedere week 4 winkels openen. Dat is een megaklus, U heeft geen voorraad voor 90 winkels, geen personeel, geen cash flow en geen huurcontracten voor te openen winkels. (iig geen 90 getekende of vergaande onderhandelingen) Veel succes om in de 4 drukste retail maanden 90 winkels te openen en de rest ook draaiend te houden.


Robert Meilink 15 aug, 21:06

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!