Bristol blijft nog steeds in de rode cijfers

Bristol blijft nog steeds in de rode cijfers

Bristol, met zo'n 210 winkels in Nederland en België, heeft in 2022 opnieuw verlies geleden. De schoenen- en kledingketen kwam 514 duizend euro in het rood, meldt De Tijd

Tegen de verwachting van de schoenen- en kledingketen in, was Bristol ook in 2022 niet winstgevend. "Maar onze organisatie staat op orde", zegt ceo Elise Vanaudenhove tegen de Belgische krant. Wel werd het verlies met meer dan 90 procent teruggedrongen: in 2021 maakte Bristol nog 7,9 miljoen euro verlies. 

Het ebitda (winst voor rente, afschrijvingen en belastingen) belandde wel in de zwarte cijfers: dit kwam neer op 5 miljoen euro. De omzet steeg met 22,6 procent tot 179,6 miljoen euro.  

Tegenvallers in Nederland
Vooral de activiteiten in Nederland drukten op de resultaten. Zo werden winkels amper vernieuwd en verloor de keten klanten. “Het jaar begon met twee weken lockdown. Nadien stortte het consumentenvertrouwen in, terwijl de concurrentie er groter is dan in België."

Om financieel gezonder te worden sloot Bristol vorig boekjaar circa 60 verlieslatende locaties en werden meerdere banen geschrapt. Wel ziet de ceo groeipotentie in België: in de komende vijf jaar moet het winkelbestand worden uitgebreid met 20 nieuwe winkels. Ook in Nederland, op den duur. "Er zijn witte vlekken verspreid over beide landen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!