Big Bazar krijgt ook derde keer geen uitstel

Big Bazar krijgt ook derde keer geen uitstel

Big Bazar krijgt ook de derde keer geen extra tijd van de rechtbank om tot akkoord te komen met de schuldeisers. Daarmee komt de discounter opnieuw dicht bij een faillissement. 

Na 2 eerdere herstructureringsverzoeken ging Big Bazar vorige week opnieuw naar de rechtbank in Leeuwarden. Dit keer kwam het verzoek vanuit de leveranciers. Opnieuw besloot de rechter dat de discounter niet aan zijn verplichtingen kan voldoen. Dit ondanks een geldinjectie van 2 miljoen euro vorige week. Er moet echter nog 1,1 miljoen extra worden opgehoest door een geldschieter, om aan de lopende rekeningen vanaf 22 augustus te voldoen. Die datum is belangrijk, omdat die dag het WHOA-traject werd gestart. Expert Maartje ter Horst legde eerder aan RetailTrends uit hoe dat traject werkt.

Big Bazar heeft te maken met achterstallige schulden aan leveranciers en verhuurders. Meerdere gangen naar de rechtbank leverde het bedrijf voorlopig niets op. Er liggen nu 34 faillissementsaanvragen klaar, die vanaf dinsdag worden behandeld in de rechtbank. De kans lijkt groot dat de keten dan failliet wordt verklaard.

Reacties 2


Blijftgraag Anoniem 25 sep, 19:50

Hij speelt behoorlijk mooi weer.
Ik kan uit ervaring spreken als ik zeg dat het personeel vandaag geen geld ontvangen heeft..
Wij zijn behoorlijk aan het lijntje gehouden met het verhaal dat we betaald zouden worden vandaag en op de mail kregen we zelfs te horen dat het gestort zou moeten zijn.. tot op heden nog niks ontvangen!!

Laat het alstublieft naar buiten komen en vertel ze hoe het daadwerkelijk zit!


piet Bol 26 sep, 11:52

Big Bazar is failliet

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!