Big Bazar is failliet verklaard

Big Bazar is failliet verklaard

Big Bazar is officieel failliet verklaard. De rechtbank in Leeuwarden sprak dinsdagochtend het faillissement uit.

Na verschillende reddingspogingen met herstructureringsdeskundigen, was er na het laatste vonnis van afgelopen maandag geen uitweg meer voor de discounter. Afgelopen zomer begon de kwestie Big Bazar toen het bedrijf meldde in de financiële problemen te zitten. De discounter ging toen het WHOA-traject in, maar kon niet aan zijn lopende betalingen voldoen.

In een rechtszaak met verzoek om een herstructureringsdeskundige besloot de rechter Big Bazar geen tijd te gunnen. Vlak voor het behandelen van de faillissementsaanvragen kwam de ondernemingsraad met een nieuw verzoek. Toen ook dat werd afgewezen, werd er een nieuw konijn uit de hoge hoed getoverd. Een kapitaalinjectie van 2 miljoen euro kwam ogenschijnlijk uit het niets en gaf de discounter opnieuw meer tijd.

Op maandagochtend strandde de derde poging, dit keer van 2 schuldeisers, tot herstructurering opnieuw bij de rechter. Daardoor was de weg vrij om de 34 fallissementsaanvragen deze dinsdag te behandelen. Daarmee viel het doek voor de koopjesketen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!