Laatste Aldi Nord-erfgenaam stapt uit het bedrijf

Laatste Aldi Nord-erfgenaam stapt uit het bedrijf

Nu Theo Albrecht uit het bedrijf stapt, zijn er voor het eerst geen erfgenamen meer betrokken bij de besluitvorming van het bedrijf.

Theo Albrecht junior, de zoon van Aldi Nord-oprichter en naamgenoot Theo Albrecht, stapt uit het bestuur van de discounter. Hij was de laatste erfgenaam die bij de dagelijkse leiding van Aldi Nord betrokken was.

Theo Albrecht junior was jarenlang betrokken bij een machtsstrijd bij Aldi Nord, die diverse keren voor de rechter is uitgevochten. Een en ander heeft te maken met de gecompliceerde structuur van het bedrijf, waarbij drie stichtingen eigenaar zijn. Begin dit jaar is er besloten dat er een holding boven Aldi Nord wordt geplaatst. Daarbij kregen de familie van zoon Theo en de familie van de in 2012 overleden zoon Berthold evenveel te vertellen.

Aldi werd begin jaren zestig opgedeeld in Nord en Süd. Het verhaal gaat dat de broers Karl en Theo Albrecht het oneens waren over de verkoop van tabaksartikelen. Anderen zeggen dat ze uit elkaar gingen omdat ze er verschillende ideeën over leidinggeven op nahielden. Door de jaren heen zochten Nord en Süd elkaar steeds vaker op, bijvoorbeeld op het gebied van marketing. In Nederland zit Aldi Nord.

Nu Theo Albrecht uit het bedrijf stapt, zijn er voor het eerst geen erfgenamen meer betrokken bij de besluitvorming van het bedrijf.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!