Tjeerd Jegen verruilt Takko voor Accell Group

Tjeerd Jegen verruilt Takko voor Accell Group

Tjeerd Jegen vertrekt al na 1,5 jaar als ceo van modediscounter Takko. Hij wordt op 1 november de nieuwe topman van Accell Group, het bedrijf achter fietsenmerken als Batavus en Sparta.

Totdat Takko een opvolger heeft gevonden worden Jegens taken overgenomen door de rest van de directie. Dat zijn Thomas Füllhaas (coo), Stephan Hungeling (cfo) en Sebastian Weber (cpo).

Jegen laat aan RetailTrends weten het jammer te vinden dat hij vertrekt. “Het is wat kort, maar we hebben mooie dingen neergezet bij Takko. We hebben kapitaal binnen gehaald. Ik kijk terug op het feit dat ik het verschil heb kunnen maken. De teleurstelling is er altijd, want weggaan is nooit leuk.”

Jegen wordt ceo van de Accell Group, een bedrijf waar hij naar eigen zeggen zijn passie en zijn werk kan combineren. “Ik zit al lang in het vak en zo vaak krijg je de kans niet om die 2 dingen te combineren, zeker omdat ik dol ben op wielrennen. Ik vind het mooi om nu een keer de leverancier van de retailer te worden. Dan kijk je er met een andere blik naar het speelveld en dat is ook mooi voor mijn persoonlijke ontwikkeling.” Jegen is bij Accell de opvolger van Juan de Ochoa, die sinds begin dit jaar interim-ceo was na het vertrek van Ton Anbeek.

Jegen begon op 1 mei vorig jaar als ceo van Takko. Daarvoor stond hij 6 jaar aan het roer bij HEMA.

 

Reacties 4


Dennis van de Pol 4 okt, 11:29

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

K Klaveren 4 okt, 17:55

Gaan ze daar reorganiseren?
Daar is deze man goed in maar niet heus!


Machiel R. 5 okt, 16:14

Zou het kunnen dat de Nederlandse werkwijze van Jegen niet goed samen is gegaan met het Duitse Takko en beide partijen netjes uitelkaar zijn gegaan?


w moerhuis 10 okt, 13:51

Of Tjeerd bij Accel echt de baas wordt zoals hij beweert te zijn geweest bij Takko, dat betwijfel ik. Een foutje bij KKR en hij kan zijn rentekaart gaan halen. Toch wel heel vreemd die overstap zo kort na het interview met alle mooie vergezichten.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!