Prénatal schrapt 24 banen op hoofdkantoor

Prénatal schrapt 24 banen op hoofdkantoor

Baby- en peuterkledingketen Prénatal reorganiseert een aantal functies en bedrijfsprocessen op het hoofdkantoor. Daarbij gaan 24 banen verloren.

Prénatal laat weten dat 14 medewerkers dinsdag ontslagen zijn, de overige 10 verlaten het bedrijf via natuurlijk verloop of krijgen geen contractverlenging. In de 38 winkels gaan geen banen verloren.

De personeelsreductie is bedoeld om de bedrijfsprocessen ‘in lijn te brengen met de eerder geïmplementeerde strategie en de veranderde marktomstandigheden’, zo laat de retailer weten. “In de afgelopen maanden hebben we het productassortiment en onze bedrijfsprocessen tegen het licht gehouden en aangescherpt”, aldus de in juni aangetreden ceo Richard Turk. “Hierdoor is de basis van Prénatal Nederland verder versterkt.”

Door kostenreducties en efficiëntieverbeteringen is Prénatal beter opgewassen tegen de uitdagende marktomstandigheden, zegt Turk. Daarmee creëert de retailer volgens hem het uitgangspunt voor toekomstige groei. “Om hierop vol te kunnen inzetten, zijn we samen met bestaande en potentiële partners nieuwe plannen aan het ontwikkelen.”

In totaal heeft Prénatal in Nederland 567 medewerkers, waarvan 441 in de winkels en 126 op het hoofdkantoor.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!