Rechter stelt Skechers in gelijk in sneakerruzie

Rechter stelt Skechers in gelijk in sneakerruzie

Schoenenmerk Skechers heeft succes geboekt nadat het branchegenoot Dockers by Gerli voor de rechter sleepte. Volgens de rechter heeft het merk heeft het patent geschonden van de Skechers Hands Free Slip-Ins, en mag de schoen niet meer worden verkocht in de Europese Unie.

Skechers klaagde het merk aan bij de rechtbank in Düsseldorf. De rechter oordeelde onlangs dat Dockers by Gerli inderdaad inbreuk maakte op het ontwerp van Skechers. Het merk heeft een tijdelijk verbod opgelegd gekregen en mag daardoor de schoen niet langer verkopen in de EU.

Tegen de uitspraak kan nog hoger beroep worden aangetekend. Skechers-voorzitter Michael Greenberg zegt blij te zijn dat de verkoop van de Dockers-schoen onmiddellijk is stopgezet. Ook zegt hij dat Skechers ‘agressief’ zijn eigendomsrechten zal bewaken en afdwingen. 

Het schoenenmerk sleepte afgelopen zomer nog branchegenoot Steve Madden voor de rechter. Het S-logo op de Kennie-sneakers zou volgens Skechers inbreuk maken op het handelsmerk van Skechers. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!