Duitse rechtszaak in de maak tegen Zalando

Duitse rechtszaak in de maak tegen Zalando

Zalando wordt waarschijnlijk binnenkort voor de rechter gedaagd in thuisland Duitsland wegens het rekenen van aanmaningskosten. De klagende partij is het Consumentenadviescentrum Saksen (VZS).

De huidige procedure bij Zalando is dat klanten binnen 21 dagen na een bestelling moeten betalen. Als er dan nog geen betaling is ontvangen, komt er een tweede herinnering. Daar rekent het modeplatform 5,30 euro extra voor.

De VZS noemt dit onrechtmatig en wil hiertegen optreden, en roept consumenten op tot actie. Advocaat Michael Hummel legt namens VZS uit: “Aan de ene kant staan er geen regels in de algemene voorwaarden, maar volgens de jurisprudentie mogen alleen daadwerkelijk gemaakte kosten worden gedeclareerd. Als je een e-mail stuurt, zijn die verwaarloosbaar klein.” 

Het Consumentenadviescentrum maakt van de aankomende rechtszaak een class action zaak, waaraan kan worden begonnen zodra minimaal 50 consumenten zich hebben gemeld. In Nederland kennen we iets vergelijkbaars onder de naam groepsvordering.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!