Jumbo wil meer plantaardig in de schappen

Jumbo wil meer plantaardig in de schappen

Supermarktketen Jumbo zet zich de komende jaren meer in in het vergroten van zijn plantaardige assortiment. In 2030 moeten er meer producten met plantaardige eiwitten in de schappen liggen dan met een dierlijke herkomst. 

De komende 6 jaar moet het aandeel plantaardig groter zijn dan dierlijk: die balans moet in 2030 op 60-40 komen te liggen. De supermarktketen zegt hiermee sneller zijn CO2-uitstoot te willen terugdringen. "Daarin willen we onze verantwoordelijkheid nemen en zullen we keuzes moeten maken", verduidelijkt ceo Ton van Veen. 

Het vergroten van het plantaardige aandeel in de supermarktschappen is onderdeel van Jumbo's ambitie om zijn CO2-uitstoot tegen 2030 met 85 procent te hebben verminderd ten opzichte van vorig jaar. Plantaardig eten normaliseren is hier onderdeel van, vindt Van Veen. "Dat is een grote opgave en vraagt om een aanscherping van ons beleid om de verkoop van vegetarische en plantaardige producten verder te laten groeien."

Het bedrijf maakt niet concreet hoe de balans tussen plantaardige en dierlijke producten op dit moment in de schappen is.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!