Failliet Staples maakt doorstart

Failliet Staples maakt doorstart

123inkt.nl neemt het failliet verklaarde Staples Benelux voor een nog onbekend bedrag over. 

Het in oktober failliet verklaarde Staples maakt een doorstart onder een nieuwe eigenaar. Het Nederlandse 123inkt.nl neemt Staples Benelux over.

De bedrijfsactiviteiten van Staples Benelux worden daardoor per direct opgestart, wat inhoudt dat klanten kun bestellingen weer ontvangen. Daarnaast meldt 123inkt.nl dat door de overname het ‘belangrijkste deel van de werkgelegenheid’ is veiliggesteld. 

Hoeveel geld er met de overname is gemoeid is niet duidelijk. Wel moet de transactie nog goedgekeurd worden door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). 

Met de overname zegt 123inkt.nl te kunnen voldoen aan zijn groeiambities. “Staples is als totaalleverancier een waardevolle aanvulling op onze organisatie en zal zeker gaan bijdragen aan onze verdere groei en ontwikkeling. De komende maanden gebruiken we om Staples goed te laten landen in onze organisatie”, aldus eigenaar en oprichter Gerben Kreuning. 

De Nederlandse tak van Staples werd in oktober door de rechtbank failliet verklaard. Het faillissement treft het hoofdkantoor in Almere. De precieze aanleiding van het faillissement is nog steeds niet duidelijk; de curatoren hebben nog niet gereageerd op vragen van RetailTrends.  

Staples en Office Centre
Staples Benelux is een aftakking van het Amerikaanse Staples en het Nederlandse Corporate Experess. Sinds 2021 is de Nederlandse BV samen met Office Centre in handen van investeringsmaatschappij Standard Investment. Zo'n anderhalf jaar geleden ging Office Centre failliet, waarna Staples de webshop overnam. 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 37.500 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!