'Mede-eigenaar wil Selfridges Group verkopen'

'Mede-eigenaar wil Selfridges Group verkopen'

Signa Group, het bedrijf dat mede-eigenaar is van Selfridges Group, heeft te maken met aanhoudende financiële tegenvallers en ziet zich genoodzaakt te herstructureren. Daarbij zou ook worden overwogen om het moederbedrijf van de Bijenkorf in de etalage te zetten, meldt The Times op basis van interne bronnen

Signa Group zou diverse herstructureringsexperts hebben ingeschakeld om het bedrijf uit een huidige financiële crisis te helpen. Het is er onrustig: onlangs zouden diverse aandeelhouders hebben geprobeerd om de voorzitter af te zetten, en werd de bouw van een groot project zijn stopgezet toen Signa de aannemers niet meer betaalde. 

Zodra Signa inderdaad besluit om Selfridges Group te verkopen, is de kans het grootst dat private equitybedrijf Central Group de aandelen koopt. Daarmee zou Central Group een meerderheidsbelang in handen krijgen. 

Selfridges Group zegt in een reactie aan The Times dat er niks verandert voor de warenhuisketen. "Selfridges handelt onafhankelijk van enige steun van zijn aandeelhouders. We zijn blij met de voortdurende en niet-aflatende steun van Central Group."

Onrust
Signa is (mede)eigenaar van een groot aantal warenhuisketens. Zo kreeg het bedrijf in 2019 Galeria Karstadt Kaufhof in handen, en kocht het samen met Central Group in 2021 Selfridges Group in zijn totaliteit, waar de Bijenkorf ook onder valt. 

Bij meerdere merken die direct en indirect vallen onder Signa, is het onrustig. Zo komt de overname van Galeria's SportsScheck in gevaar nu blijkt dat het bedrijf op omvallen staat. Ook is het Belgische Inno (dat ook valt onder Galeria) te koop gezet. Tot slot is het bij de Bijenkorf is het hommeles, sinds vorige maand een nieuwe reorganisatie werd aangekondigd. Dat is de derde dit jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!