Overname SportScheck op losse schroeven

Overname SportScheck op losse schroeven

De overname van SportScheck door het Britse Frasers Group loopt gevaar. Nu huidige eigenaar Signa Group in een financieringscrisis verkeert, kan Frasers Group afzien van de koop.

Frasers Group kondigde onlangs aan de eerste stap te willen maken richting Duitsland, door SportScheck over te nemen. De huidige eigenaar, Signa Group, maakte kort hierna bekend dat het midden in een financieringscrisis verkeert. Er werd faillissement aangevraagd voor zijn sporttak, Signa Sports.

Doordat SportsScheck onder Signa Retail valt, en niet onder Signa Sports, betekent het niet direct dat SportsSheck ook failliet is. Toch zijn er volgens The Telegraph wel bewindvoerders aangesteld voor SportsScheck. 

Daarmee komt de overeenkomst in gevaar. Signa Group zou verplicht zijn om SportScheck te blijven financieren tot de deal is afgerond, begin 2024. Signa kan wellicht niet voldoen aan dit deel van de overeenkomst.

Frasers Group zegt zelf te onderzoeken of de deal kan worden gered. Ook zou het Britse concern ervoor kunnen kiezen om te wachten, en SportsScheck via een insolvetieverkoop over te nemen.

SportScheck heeft 34 winkels in Duitsland en een jaaromzet van zo'n 350 miljoen euro. Met de overname hoopt het bedrijf op nieuwe investeringen in de winkelconcepten en meer online mogelijkheden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!