Winkels Bristol dicht door tekort aan personeel

Winkels Bristol dicht door tekort aan personeel

Meerdere filialen van Bristol zijn vaker en langer dicht dan gebruikelijk. De reden is een flink personeelstekort, zegt ceo Elise Vanaudenhove tegen RTL Nieuws.

De winkels in Utrecht en Woerden zijn al langer dicht. Andere filialen, zoals in Den Haag, zijn een dag extra in de week dicht of openen later op de dag pas hun deuren. De filialen in Utrecht en Woerden zouden op korte termijn weer open moeten gaan. In Den Haag sluit Bristol in januari.

Het ontbreekt Bristol aan filiaalmanagers, die zijn lastig te vinden zijn in de krappe arbeidsmarkt. Ook is er veel verloop onder het personeel en wordt er meer gevraagd van de werknemers qua klantgerichtheid en verkoopskills. Vanaudenhove: "De gevolgen hiervan zijn heel zonde voor de omzet."

Geen betalingsachterstanden
Bristol noteert al jaren rode cijfers en leed in 2022 een half miljoen euro verlies. De fashiondiscounter gaf aan dat de activiteiten in Nederland erg drukten op de resultaten. Om financieel gezonder te worden sloot Bristol vorig boekjaar circa 60 verlieslatende locaties en werden meerdere banen geschrapt. De ceo benadrukt tegen RTL dat er geen betalingsachterstanden zijn. “We hopen dat we het gaan redden, daar gaan we wel van uit.”

Bristol heeft nog ongeveer 80 filialen in Nederland. De eerder uitgesproken ambitie om 20 nieuwe winkels te openen, lijkt voorlopig even van de baan. Er werken in Nederland ongeveer 650 mensen voor het bedrijf.

Reacties 4


Hans Adriannsen 16 nov, 13:41

Al jaren is er sprake van mis management binnen de Nederlandse tak van Bristol B.V. Het bedrijf dat vanuit Belgie wordt bestuurd begrijpt niet dat je moet transformeren en de 'oude manier' van retailen/besturen los moet laten. Doordat de familie nog geld in het verlieslatende bedrijf pompt blijft het nog drijven maar eerlijkheidshalve zit er geen toekomst in de Nederlandse tak van Bristol.

Voor Bristol is het zaak om de Nederlandse winkels a.s.a.p te sluiten en zich volledig te richten op de thuismarkt in Belgie waar men met ondernemers / geranten een ander loonkosten model heeft.

Voor de NL filialen is het een kwestie van tijd dat het doek gaat vallen en ook ik zou hier nooit en te nimmer starten als retail medewerker in de wetenschap dat er geen toekomst in het bedrijf zit. No matter what de Belgische CEO zegt.


Helene Strijbos 16 nov, 13:52

Maar ff... Bristol

Geen personeel de oorzaak van sluiten van winkels?

Wat een kul verhaal - Bel een uitzendbureau, sluit je aan bij YoungOnes of andere platforms om personeel te werven maar het mag nooit een argument zijn..

Oke blijkbaar wil Bristol gewoonweg haar personeel niet voldoende betalen en kiest men voor een Action, Hema, Zeeman om in dienst te gaan ipv Bristol

Schande dat dit argument in het nieuws komt en lekker ook voor alle collega's die wel de winkels open houden.

Brrrrrr.... Deze keten gaat de winter niet overleven.


ikke weet het 16 nov, 15:38

Klinkt hetzelfde als bij het voetballen.

Zondagavond bij nos sport, nee we hebben nog vertrouwen in de trainer, en maandag wordt ie ontslagen.

Het zijn gewoon sfeerloze winkels, waar de moderne consument niet meer naar toe wil, en de jeugd gaat voor hip of online.

Kijk eens naar een O moda, en ja het is een andere prijsstelling, maar ook een andere fijnere sfeer.


Henk Bakker 16 nov, 19:30

De prijzen zijn ook flink gestegen, daar ligt het aan. De kwaliteit is van sommige artikelen minder geworden en de prijzen zijn flink gestegen. Dan kopen de klanten minder of het blijft bij kijken. De klanten komen vanzelf terug als je weer normale prijzen vraagt en niet meer van die dunne kinderkleding verkoopt.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!