Action stopt met beschermingspapier

Action stopt met beschermingspapier

In alle winkels van Action zal binnenkort geen grijs beschermingspapier meer te vinden te zijn. De discounter wil daarmee de hoeveelheid afval beperken.

Dat meldt RTL Nieuws, na navraag bij een woordvoerder van de discounter. De nieuwe maatregel is vanaf oktober ingevoerd. Volgens de woordvoerder zullen klanten het nu pas merken, want winkels hebben eerst de voorraad papieren nog opgemaakt.

Het grijze inpakpapier, ook wel beschermingspapier genoemd, wordt vooral gebruikt om breekbare spullen mee in te pakken. De stapel grijze vellen lag vaak in de buurt van de kassa. Volgens de woordvoerder gaat het om een duurzaamheidsmaatregel: “We proberen op allerlei manieren het gebruik van verpakkingsmateriaal - en daarmee de hoeveelheid afval - te beperken. Met inmiddels 2500 winkels in Europa voorkomen we enorm veel materiaalgebruik met deze keus.”

Action is al langer bezig met verduurzamen. Zo zei Hajir Hajji, ceo van Action eerder dit jaar nog dat 'duurzaamheid voor haar persoonlijk erg belangrijk is en dat het een misvatting is om te denken dat een discounter geen duurzame producten kan aanbieden'. 

Reacties 2


ikke weet het 21 nov, 11:24

Ik denk dat de grootste reden gewoon de kosten besparingen zijn, tel uit 2500 winkel x € 100,00 per maand/ jaar ?


Cisca Buhrs van Nie 21 nov, 13:44

Dat is jammer dan, was wel makkelijk om glazen of bordjes in te verpakken, als je daarna nog ergens gaat winkelen. Het is nu dan toch oppassen dat het niet breekt!!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!