Nieuwe pensioenregeling voor retailpersoneel

Nieuwe pensioenregeling voor retailpersoneel

Vakbond FNV heeft met werkgeversorganisaties in de detailhandel een nieuwe pensioenregeling afgesproken. Deze moet gaan gelden voor zeker 1,3 miljoen mensen.

De leden van FNV krijgen tot na de feestdagen de tijd om op het voorstel te reageren. Bij akkoord wordt de pensioenregeling een solidaire premieregeling. Dat betekent dat er een reserve wordt ingebouwd in economisch goede tijden die voorkomt dat er een daling van het pensioen is in slechte tijden. De grote reserves die nu verplicht zijn worden vervangen door een kleine solidariteitsreserve. Hierdoor is er meer geld beschikbaar voor iedereen.

Ook de nabestaanden van overleden werknemers gaan er op vooruit in het nieuwe akkoord. Bij overlijden krijgt de partner 25 procent van het laatste loon, aangevuld met een uitkering van 10.000 euro per jaar. Het wezenpensioen wordt flink verhoogd.

Er komt tevens een compensatie voor mensen die nadelen hebben van het afschaffen van het oude systeem. De generatie tussen 35 en 60 jaar heeft in het oude stelsel bijgedragen aan de pensioenopbouw van oudere collega’s. Door het in één keer af te schaffen zouden zij de periode van voordeel missen. Dat wordt gecompenseerd.

Onder de 1,3 miljoen mensen voor wie de nieuwe regeling moet gaan gelden vallen 350.000 werknemers en 160.000 gepensioneerden. Daarnaast geldt het stelsel voor 850.000 mensen die pensioen hebben opgebouwd in het fonds van detailhandel, maar nu in een andere sector werken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!