Jysk boekt opnieuw omzetgroei in Nederland

Jysk boekt opnieuw omzetgroei in Nederland

Jysk heeft de omzet in Nederland het afgelopen boekjaar met 8,8 procent zien groeien tot 181,9 miljoen euro. Ook wist de woonwinkelketen het bedrijfsresultaat te verbeteren.

De omzet betekent, net als het jaar ervoor, een record. Het bedrijfsresultaat (ebit) van Jysk bedroeg in ons land 21,4 miljoen euro, 1,8 procent meer dan een jaar eerder. Internationaal was het bedrijfsresultaat omgerekend 531 miljoen euro. Eerder maakte Jysk al bekend dat de wereldwijde omzet met 6,3 procent is gestegen tot 5,2 miljard euro.

Jysk wil de komende jaren verder groeien in ons land. Momenteel heeft de Deense retailer hier 102 winkels, dat moeten er minimaal 130 worden. De komende jaren moeten er netto zeker 6 per jaar bij komen, vertelt country director Frank Christant in gesprek met RetailTrends. 

Jysk heeft het afgelopen jaar 15 winkels in Nederland vernieuwd. 72 van de 102 zijn nu uitgerust met het nieuwe 3.0-concept. Eind volgend jaar moet de ombouw volledig zijn afgerond.

Hoe komt het dat Jysk stabiel presteert terwijl concurrenten als Kwantum en Leen Bakker miljoenen verliezen? Hierover en over de strategische keuzes die Jysk maakt sprak RetailTrends uitgebreid met Frank Christant. Lees hier het hele interview. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!