Pieter Pot stelt deadline voor financieringsronde uit

Pieter Pot stelt deadline voor financieringsronde uit

Pieter Pot heeft zijn deadline voor de nieuwe financieringsronde uitgesteld. Die stond oorspronkelijk op 30 november, maar is nu verplaatst naar 18 december.

Pieter Pot wil met deze lopende ronde 3 miljoen euro ophalen, goed voor 33 procent van de aandelen. De teller staat bij het verstrijken van de eerste deadline echter op slechts 1,3 miljoen euro.

Aan Quote laat ceo Jouri Schoemaker weten dat er een beroep wordt gedaan op de barmhartigheid van de schuldeisers. Pieter Pot vraagt zijn leveranciers/schuldeisers om 70 procent van de schulden om te zetten in aandelen. Bij het slagen van de crowdfundingactie zou 30 procent van die schulden dan direct worden uitbetaald. Dit zou in totaal 350.000 euro moeten opleveren.

Onder meer HappySoaps, Beans Coffee, Moonly en Johnny Cashew hebben hier volgens Schoemaker positief op gereageerd. Daarna heeft de verpakkingsvrije supermarkt dus nog ruim 1,3 miljoen nodig om aan de totale 3 miljoen euro van de actie te komen.

Pieter Pot heeft dit jaar al 2 crowdfundingsacties gehouden. Dat leverde in augustus ongeveer een half miljoen euro op. In september haalde de verpakkingsvrije supermarkt 70.000 euro op.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!