Nikkie Plessen wil modebedrijf N Brands deels verkopen

Nikkie Plessen wil modebedrijf N Brands deels verkopen

Het modebedrijf van Nikkie Plessen, N Brands, is dichterbij een gedeeltelijke verkoop van het bedrijf. Private equitybedrijf Capital A Fund wil daarbij uitsluitend zeggenschap krijgen over de N-Brands Holding.

Dat meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM), die het verzoek tot overname nog wel moet goedkeuren. Wat de investeringsmaatschappij voor de overname wil betalen, is niet bekend. Quote schat de waarde van de onderneming van Plessen en haar partner, Ruben Bontekoe, op 60 miljoen euro.

Het is niet duidelijk hoeveel procent Plessen exact wil verkopen. Zelf meldt de mede-eigenaar van N Brands in een persbericht te hopen dat Capital A helpt in het professionaliseren en internationaliseren van het bedrijf. "In de afgelopen 10 jaar hebben we een fantastisch en mooi winstgevend merkhuis neergezet."

Volgens Quote hangt de verkoop van N Brands al langer in de lucht. Eind 2022 verzekerde N Brands' mede-eigenaar Bontekoe dat er van een volledige verkoop geen sprake was. "Wel blijven wij doorgroeien met de onderneming. Vooral voor de internationale expansie zijn wij aan het bekijken of wij dat volledig zelf moeten doen of dat wij gedeeltelijk aansluiting willen zoeken bij een sterke partner, die ons sneller vooruit kan helpen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!