Perry Sport, Aktiesport en Sprinter failliet

Perry Sport, Aktiesport en Sprinter failliet

Sports Unlimited Retail, het bedrijf achter Perry Sport, Aktiesport en Sprinter, is woensdag failliet verklaard. Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank Amsterdam tegenover RTL Nieuws.

Onder het faillissement vallen in totaal 52 winkels van de 3 formules: 23 van Sprinter, 12 van Perry Sport en 17 van Aktiesport. Er werken 1.100 mensen bij het bedrijf. De Nederlandse winkels van JD Sports, van dezelfde eigenaar waar ook Sports Unlimited onder valt, worden niet getroffen door het faillissement.

Een woordvoerder van JD Sports bevestigt het faillissement aan RTL Nieuws. "Wij begrijpen dat het een moeilijke tijd is voor onze collega's in Nederland, en doen ons uiterste best om hen in samenwerking met de curator te ondersteunen."

De afgelopen maanden werden steeds meer filialen van Perry Sport en Aktiesport omgedoopt tot Sprinter, ook onderdeel van het Britse concern JD Sports. Ook de webshops gingen onlangs nog om.

De Nederlandse sportwinkelketens lijden al jaren verlies. In de afgelopen jaren werden al diverse filialen gesloten. Met een faillissement werd volgens de meest recente jaarrekening echter geen rekening gehouden, omdat JD Sports steun zou blijven bieden.

Perry Sport en Aktiesport gingen in 2016 ook al failliet. De formules werden toen doorgestart door JD Sports.
 

Reacties 5


B C 6 dec, 17:48

Die zagen we niet aankomen… ;)


Marco Westenbrink 7 dec, 10:41

OMG Van het weekend nog schoenen daar gekocht en uitstekend geholpen.


Jack Pauwels 7 dec, 11:08

Toch speciaal, voor een beursgenoteerde eigenaar met een £10.1 billion revenue en een £ 441 m profit before taxes, het sluiten van een filiaal overlaten aan het gerecht, dus de werknemers, belastingbetaler en sommige leveranciers. Ze verduidelijken het niet goed in hun Environment, Social & Governance verklaring : "We are passionate about extending our entrepreneurial and competitive spirit beyond financial performance to making the world around us a better place"


Ollie B.Bommel 7 dec, 13:44

Next up… Bristol, WE, Jeans Centre, hiermee kun je meteen bedenken wie nog meer… roept u maar in de comments ;) geen wens denken , maar serieus vanwege winkel bezoeken , prijs opbouw/ promoties , openstaande vacatures , personeels beleid en vooral verloop.


HBM Blom 8 dec, 13:02

Vreemd. De website sprintersports.nl is nog ongewijzigd open; mensen kunnen nog wel bestellen en betalen? Sluiten de winkels en gaat de website door? In de website wordt nog gewoon gesproken van de conversie van Perry naar Sprinter winkels. Op de site zou een goede uitleg wel op z'n plaats zijn of is het beter dat de curator de site offline haalt?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!