Pensioenfonds vraagt faillissement aan voor Pieter Pot

Pensioenfonds vraagt faillissement aan voor Pieter Pot

Bedrijfstakpensioenfonds Levensmiddelen heeft een faillissementsverzoek voor Pieter Pot ingediend bij de rechtbank, die hier dinsdag uitspraak over doet. De verpakkingsvrije supermarkt hoopt op uitstel: "Een direct faillissement zou ook nadelig zijn voor onze andere crediteuren."

Naar eigen zeggen heeft Pieter Pot circa 80 duizend euro schuld bij het pensioenfonds. "Het overgrote deel van de crediteuren heeft ons de tijd gegeven om de crowdfundingscampagne te laten slagen. Tot onze teleurstelling wil het pensioenfonds ons niet langer de tijd geven", aldus algemeen directeur en medeoprichter Jouri Schoemaker tegen het AD. Hij roept het fonds op om de faillissementsaanvraag terug te trekken.

3 miljoen 
Met het uitstel hoopt Pieter Pot alsnog een totaal van 3 miljoen euro op te halen middels een crowdfundingscampagne. De verpakkingsvrije supermarkt hoopt nog 1 miljoen euro op te halen vóór 18 december. 

In deze financieringsronde, die in oktober is gestart, vraagt Pieter Pot zijn schuldeisers om 70 procent van de schulden om te zetten in aandelen. Bij het slagen van de crowdfundingsactie zou 30 procent van die schulden dan direct worden uitbetaald. In totaal zou dit 350.000 euro moeten opleveren. 

"We hadden gehoopt op een coulanceregeling omdat de weg naar herstel succesvol verloopt. Het is afwachten hoe de rechter dinsdag beslist", aldus Schoemaker. 

Reacties 1


Gerard van Gummigalgen 12 dec, 20:15

Uitstel van executie waar Pieter Pot om vraagt. De groep Yuppen in de Grachtengordel is niet groot genoeg om er een winstgevende zaak van te maken. Dan moet je gewoon stoppen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!