Doorstart Pieter Pot in de maak

Doorstart Pieter Pot in de maak

Het failliete Pieter Pot heeft een plan klaar liggen om een snelle doorstart te maken. Investeerders en de curator zouden hiervoor open staan.

De verpakkingsvrije supermarkt werd vorige week failliet verklaard. Het ging daarbij formeel om Pieterpot BV. Het faillissement had geen betrekking op de overkoepelende holding PieterPot Beheer BV, waar ook de lopende crowdfundingcampagne onder valt. Via die BV hoopt het bedrijf nu een doorstart te realiseren.

De ruim 3.000 crowdfunders van Pieter Pot hebben volgens Bondex, het platform dat de crowdfunding faciliteert, hun steun al betuigd. Investeerders kregen na het bankroet de mogelijkheid hun inleg te annuleren, maar hier is nauwelijks gebruik van gemaakt. Ook veel crediteuren zouden ervoor open staan ‘constructieve afspraken’ met de voormalige RetailRookie te maken.

De crowdfunding is inmiddels weer opengesteld. Pieter Pot heeft nu al 1,2 miljoen euro opgehaald en hoopt dat te zien oplopen tot minimaal 1,25 en maximaal 1,8 miljoen. Tegelijkertijd lopen de gesprekken met de curator over een doorstart.  

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!