Miljoenenclaim tegen Samsung in de maak

Miljoenenclaim tegen Samsung in de maak

Er is een miljoenenclaim tegen Samsung in de maak die kan oplopen tot zo'n 500 miljoen euro. De Consumentenbond en Stichting Consumenten Competition Claims beschuldigen de elektronicagigant van het maken van prijsafspraken.  

Samsung zou tussen 2013 en 2018 winkeliers onder druk hebben gezet om minimumprijzen voor hun producten te hanteren. Vervolgens zou het bedrijf in deze periode ook actief hebben gecontroleerd of retailers zich daadwerkelijk aan deze afspraak hielden. Mede hierdoor waren de prijzen van concurrerende televisiemerken onnodig hoog. De ACM legde Samsung hiervoor in 2021 al een boete van 39 miljoen euro op.

Consumenten Competition Claims en de Consumentenbond willen nu een stap verder gaan. Zij roepen Nederlanders op om zich te melden als ze tussen 2013 en 2018 een televisie bij het merk hebben gekocht. Volgens hen heeft de consument in die periode tussen de 12 en 29 procent teveel betaald voor Samsung-televisies. De 2 partijen gaan namens de gedupeerden een rechtszaak tegen Samsung aanspannen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!