Dirk mocht vakkenvuller ontslaan wegens schunnige opmerkingen

Dirk mocht vakkenvuller ontslaan wegens schunnige opmerkingen

De kantonrechter vindt het schenden van het bedrijfsreglement voldoende reden voor ontslag op staande voet.

Een jonge vakkenvuller van Dirk is op staande voet ontslagen nadat hij seksueel getinte opmerkingen had gemaakt naar een vrouwelijke collega. De ontslagen medewerker stapte naar de rechter en eiste onder meer loondoorbetaling, maar de rechter heeft de supermarkt in het gelijk gesteld. 

Dat blijkt uit een gepubliceerde uitspraak van de rechtbank Rotterdam. De vakkenvuller zou tijdens de pauze samen met een mannelijke collega seksueel getinte opmerkingen gemaakt hebben naar een medewerkster die een milkshake zat te drinken. Zij vroeg hen meerdere malen hiermee te stoppen.

Een andere collega maakte een 6 minuten durend geluidsfragment van het incident. De opmerkingen waren volgens de vakkenvuller niet seksueel bedoeld. In het bedrijfsreglement staat dat de winkel ‘geen enkele vorm van seksuele intimidatie’ aanvaardt. Daarbij zijn ‘niet de bedoelingen, maar de gevolgen van het gedrag voor de ander maatgevend’. 

De kantonrechter vindt het schenden van het bedrijfsreglement voldoende reden voor ontslag op staande voet. “Het gaat erom dat het in deze situatie alleszins begrijpelijk is en ook kenbaar was dat zij hier niet van gediend was.”

Waarschuwingsregister
De medewerker kreeg ontslag op staande voet en werd ook genoteerd in het waarschuwingsregister. Daardoor kan hij de komende 8 jaar niet aan het werk bij een Dirk-filiaal. Ook kreeg hij een winkelverbod voor alle filialen. De vakkenvuller eiste doorbetaling van loon (6,84 euro bruto per uur), een transitievergoeding en het ongedaan maken van bovengenoemde maatregelen. 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!