Carrefour heeft prijsconflict met PepsiCo

Carrefour heeft prijsconflict met PepsiCo

Carrefour heeft besloten geen nieuwe producten van producent Pepsico in te kopen en uit de schappen van alle Franse en Belgische supermarkten te halen. Het supermarktconcern noemt de nieuwe prijsvoorstellen van de producent 'onaanvaardbaar'. 

Dat meldt Reuters en bevestigt La Libre Belgique. De bedrijven hebben een conflict over de inkoopprijs van producten, die Carrefour te hoog vindt geworden. 

Klanten stuiten nog niet direct op lege schappen: eerst worden de voorraden nog verkocht. Vervolgens worden er als gevolg van het conflict geen nieuwe producten ingekocht bij de PepsiCo. Het gaat over een groot aantal producten: van ontbijtgranen van Quaker tot chips van Lays en Doritos. 

Het is nog niet bekend wanneer de partijen om tafel gaan om nieuwe prijsafspraken te maken. 

Nederland
In eigen land waren producten van leveranciers Mars en Nestlé maandenlang niet of nauwelijks te vinden in de schappen van Jumbo. De supermarktketen vond de prijsstijgingen te hoog en zou daardoor geen marge meer overhouden of consumenten moesten te veel gaan betalen. Na 2 maanden zijn de partijen er toch uitgekomen, met nieuwe prijsafspraken

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!