IKEA Amsterdam heeft wereldprimeur met ophaalautomaten

IKEA Amsterdam heeft wereldprimeur met ophaalautomaten

IKEA heeft in zijn winkel in Amsterdam 2 grote ophaalautomaten en een aantal kleinere pick-up kluisjes geplaatst. Daardoor kan de retailer afscheid nemen van het externe magazijn van bijna 8.000 vierkante meter.

De IKEA-winkel in Amsterdam is wereldwijd de eerste die met een dergelijk afhaalsysteem werkt. De grote automaten zijn 8 meter hoog en lijken volgens de meubelretailer op een grote frisdrankautomaat. Klanten die online bestellen en voor click & collect kiezen, kunnen op de automaat een code intoetsen die ze hebben ontvangen, waarna de machine de bestelling ophaalt en meegeeft. De kluisjes werken hetzelfde en zijn bedoeld voor kleinere bestellingen.

De ophaalautomaten kunnen 480 bestellingen per dag uitgeven. IKEA onderzoekt of het ook mogelijk is de afhaalservice buiten winkelopeningstijden aan te bieden.

Voorheen moesten klanten van de Amsterdamse IKEA nog 10 minuten rijden naar een extern magazijn van 7.800 vierkante meter om de bestelling af te halen. Door het nieuwe click & collect-systeem kan dit magazijn worden gesloten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!