Nieuwe eigenaar voor Skins

Nieuwe eigenaar voor Skins

De Belgische investeerder Vendis Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in Skins Cosmetics. Het private-equityhuis koopt 5 particuliere investeerders uit, meldt het FD.

Medeoprichter Philip Hillege en ceo Claudia Pouw-Dullaart blijven aan als aandeelhouders. Onder anderen de familie Groeneveld en Joolz-oprichter Emile Kuenen worden uitgekocht. Een overnamebedrag wordt niet gemeld. Ook is niet bekend hoeveel procent van de aandelen Vendis in handen krijgt.

De nieuwe geldschieter is nodig om sneller te groeien, zegt Hillege. Hij ziet ruimte voor nieuwe winkels in onder meer Maastricht, Den Bosch en Utrecht. Daarnaast ziet hij kansen voor meer winkels in België en denkt hij aan Frankrijk en Duitsland als nieuwe markten. Om deze doelen te bereiken zijn ‘diepere zakken’ nodig, zegt de mede-eigenaar. “In plaats van 1 winkel per jaar kunnen we er dan misschien 4 of 6 openen.”

Skins werd in 2004 opgericht en heeft een jaaromzet van 40 miljoen euro. De retailer onderscheidt zich door het aanbod van nichemerken. Skins heeft momenteel 20 winkels: 13 in Nederland, 1 in België en 6 in Zuid-Afrika.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!