'Nederlanders kopen weer minder goud'

'Nederlanders kopen weer minder goud'

Goudwisselkantoor zag de vraag naar goud vorig jaar, mede door de dalende inflatie, aanzienlijk afnemen.

Goudwisselkantoor heeft het aantal goudtransacties in 2023 met 25 procent zien dalen, ten opzichte van 2022. Deze 'aanzienlijke daling' is volgens het bedrijf een signaal dat de vraag naar goud is afgenomen, mede onder invloed van de dalende inflatie.

Hoewel Goudwisselkantoor zijn verkopen met een kwart zag dalen, heeft directeur Johan de Ruiter het nog steeds over positieve resultaten in 2023. "Het was een jaar waarin goud opnieuw zijn waarde heeft bewezen als een solide belegging", zegt hij. Het bedrijf zag in 2022, door een onzeker economisch klimaat, zijn verkopen explosief stijgen met 113 procent. "Hierdoor is de daling die zich in 2023 heeft voorgedaan ogenschijnlijk scherp, maar een logisch effect van de kentering die zich sinds eind vorig jaar begint voor te doen", aldus De Ruiter. "Doordat de omstandigheden enigszins normaliseren, loopt ook het aantal transacties evenredig terug."

Aan de inkoopzijde liet Goudwisselkantoor wel een stijging zien: de inkoop van goud van particulieren steeg vorig jaar met 28 procent. Ook heeft het bedrijf het over een hoog orderaantal en een opvallende toename van het aantal valutatransacties (+42 procent). 

De goud- en sieradenketen heeft nu 137 locaties in Nederland, België en Duitsland. Eind vorig jaar bleek dat de merknaam van dochterformule Reclaimed Jewels uit het straatbeeld verdwijnt: alle locaties worden stapsgewijs omgebouwd tot Goudwisselkantoor-locaties.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!