Verkoop Intertoys ketst af

Verkoop Intertoys ketst af

Mirage Retail Group is er niet in geslaagd om Intertoys te verkopen. Daardoor moet het bedrijf op zoek naar nieuwe financiering, zegt ceo Ynse Stapert tegen het FD.

Mirage wilde Intertoys verkopen ‘om de nieuwe strategie te bekostigen om het winkelconcern weer gezond te maken’, vertelt Stapert. “We waren met 1 partij heel ver in gesprek, maar dat is op het laatste moment om onduidelijke redenen beëindigd.” In oktober was de inschatting van Mirage-eigenaar en oud-ceo Michiel Witteveen nog dat Intertoys begin 2024 zou worden verkocht.

Met de mislukte verkoop is besloten om Intertoys voor dit jaar uit de etalage te halen. De speelgoedketen is ‘de beste draaiende keten van de groep’. In 2023 maakte Intertoys volgens voorlopige cijfers 12 miljoen euro winst bij een omzet van 208 miljoen euro.

Intertoys stond sinds afgelopen zomer te koop. Witteveen liet toen tegenover RetailTrends weten dat het tijd was om 'het stokje over te dragen'. “Op het moment dat wij vinden dat onze tijd erop zit, dan gaan wij verkopen.”

Intertoys werd in 1976 opgericht. De speelgoedwinkelketen heeft meer dan 200 vestigingen in Nederland. Sinds 2019 valt de formule onder Mirage, waar ook onder meer Blokker onderdeel van is.

Reacties 3


ikke weet het 1 feb, 10:44

Volgens berichten was Bob Ultee in de markt om het over te nemen.


Freek Hilgerdenaar 1 feb, 16:37

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Sander R 1 feb, 21:41

Dat de beursgang van het moederbedrijf van Intertoys gewoon weer plaatsvindt. Wat ik wel jammer vind dat ze afgeblazen hebben

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!