Mirage zet Intertoys te koop

Mirage zet Intertoys te koop

Michiel Witteveen vindt het tijd om het stokje over te dragen.

Intertoys staat te koop. Mirage Retail Group (MRG), eigenaar van de speelgoedketen, heeft het verkooptraject in gang gezet en potentiële kopers worden benaderd. Dat blijkt uit een brief van de retailer aan de franchisenemers die in handen is van RetailTrends.

De voornaamste reden voor de verkoop van de speelgoedketen zou zijn dat een eerder geplande beursgang van Mirage niet wordt doorgezet vanwege 'wisselende marktomstandigheden'. Verder staat in de brief dat eigenaar Michiel Witteveen een andere koers inslaat met MRG. 'Daardoor wordt overwogen om de verschillende formules afzonderlijk te verkopen wanneer een formule daar klaar voor is. Voor Intertoys is dit moment nu aangebroken', zo staat in de brief die is ondertekend door Intertoys-ceo Eddy Assies, cfo Jan Nap en directielid Stephan Buffing. 

Witteveen bevestigt tegenover RetailTrends dat Intertoys te koop staat en vindt het tijd om 'het stokje over te dragen'. Hij ontkent dat er sprake is van een 'andere koers' zoals in de brief staat. Volgens hem was het altijd al de bedoeling dat elke formule van MRG bij een andere eigenaar komt. “Op het moment dat wij vinden dat onze tijd erop zit, dan gaan wij verkopen.” 

Gezocht wordt naar een koper voor de speelgoedketen die ‘kapitaalkrachtig’ is en Intertoys verder wil laten groeien. Intertoys zegt hierdoor geen negatieve gevolgen voor het personeel en de financiële positie van het bedrijf te verwachten. Momenteel is het verkooptraject in gang gezet en worden potentiële kopers benaderd. Het bedrijf zou volgens ingewijden zo’n 70 miljoen euro kunnen opbrengen, meldt het FD. Het verkoopproces zal ‘zeker een aantal maanden in beslag nemen’.  

Intertoys werd in 1976 opgericht. De speelgoedwinkel heeft meer dan 200 vestigingen in Nederland. Sinds 2019 valt de formule onder Mirage, dat ook eigenaar is van Blokker en BCC.
 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!