Jumbo komt met nieuwe maatregelen tegen diefstal

Jumbo komt met nieuwe maatregelen tegen diefstal

Jumbo komt met nieuwe maatregelen tegen diefstal. De supermarkt wil hier meer tegen optreden vanwege de flinke financiële schade door stelende klanten.

Jumbo heeft voor de klanten een positieve insteek bedacht om stelen tegen te gaan. Bij een foutloze steekproef bij de zelfscankassa mag de klant aan het Jumbo-winwiel draaien. De klant krijgt daarmee een gratis product of ander aardigheidje.

Daarnaast zet de supermarktformule in op meer communicatie in de winkel om klanten eraan te helpen herinneren hun boodschappen af te rekenen. Er komen in de winkels meer camera’s en meer capaciteit voor de uitvoering van steekproeven bij de zelfscan. Ook test Jumbo op meerdere plaatsen met boncontroles en (meer) tassencontroles.

100 miljoen
Jumbo liet tijdens de publicatie van het jaarverslag over 2023 weten dat er dat jaar voor 100 miljoen euro aan producten was gestolen in de supermarkten. Dat is gelijk aan 1 procent van de jaaromzet van de supermarkt. Naar aanleiding daarvan deed branchevereniging INretail een onderzoek waaruit bleek dat diefstal winkeliers in Nederland jaarlijks 2 miljard euro kost.

Reacties 1


Leonard Van Liere 8 feb, 18:34

Wat gênant dat je ten overstaan van alle paalgebruikers aan een rad van fortuin moet draaien en wellicht met een kleinigheidje de winkel mag verlaten. Als paalgebruiker ( bij AH) zie ik het helemaal voor mij. Gênant, hoera hij heeft gewonnen!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!