Ontslagen directeur Goudwisselkantoor krijgt 4 ton

Ontslagen directeur Goudwisselkantoor krijgt 4 ton

De voormalig directeur van goud- en sieradenketen Goudwisselkantoor krijgt 375 duizend euro aan ontslagvergoedingen en achterstallig loon. Dat blijkt uit een deze week gepubliceerde uitspraak waarover RTL Nieuws als eerste publiceerde.

De directeur, die in het vonnis niet bij naam wordt genoemd, werd in september vorig jaar plotseling ontslagen nadat hij om loonsverhoging had gevraagd. Hij ging niet akkoord met de voorgestelde vertrekregeling, waarop Goudwisselkantoor naar de rechter stapte. Die gaf de ex-directeur op alle punten gelijk en oordeelde dat hij ten onterechte op straat was gezet.

Goudwisselkantoor moet de voormalig directeur een ontslagvergoeding van ruim 53.000 euro betalen, een achterstallige bonus van 61.000 euro en nog een reeks kleinere bedragen. Het totale bedrag komt uit op zo’n 375 duizend euro. Eigenlijk eiste hij nog veel meer: 1,5 miljoen euro.

Het is niet duidelijk of er een hoger beroep komt. Beide partijen gaven geen commentaar.

Goudwisselkantoor is het bedrijf van de familie De Ruiter. Ook winkelketen Reclaimed Jewels, voor tweedehands sieraden, valt hieronder. Eind vorig jaar werd bekend dat deze formule opgaat in Goudwisselkantoor. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!