The Body Shop vraagt faillissement aan in Duitsland

The Body Shop vraagt faillissement aan in Duitsland

The Body Shop heeft enkele dagen na het starten van een insolventieprocedure in het VK, zelf faillissement aangevraagd in Duitsland. Volgens diverse Duitse media heeft de cosmeticaketen een verzoek ingediend bij de rechtbank in Düsseldorf.

Eerder deze week bleek al dat de nieuwe eigenaar van The Body Shop, Aurelius, zich voorbereidt op een insolventieprocedure in het Verenigd Koninkrijk. Winkelsluitingen en ontslagen in het thuisland zijn aannemelijk.

Nu blijkt dat de problemen groter zijn dan gedacht: met het faillissementsverzoek in Duitsland blijkt dat The Body Shop ook in het buitenland in zwaar weer verkeert. Uit eerdere berichtgeving bleek dat de internationale franchiseactiviteiten, waaronder dus ook de winkels in Nederland en Duitsland, niet zouden worden geraakt door de plannen.

Eerder dit jaar maakte Aurelius al bekend delen van de keten in Europa en Azië te willen verkopen. In deze plannen ging het om 'het grootste deel van het vasteland van Europa'. Het was nog niet duidelijk om welke markten het precies ging.

The Body Shop heeft 66 vestigingen in Duitsland. Het is nog niet bekend of deze voorlopig open blijven. In Nederland heeft het bedrijf 30 filialen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!