'Thrasio bereikt akkoord voor herstructuering'

'Thrasio bereikt akkoord voor herstructuering'

De Amerikaanse marketplace aggregator Thrasio heeft een akkoord bereikt met schuldeisers voor een herstructurering. De schuldenlast werd daardoor flink verminderd.  

Het bedrijf is een herstructurering overeengekomen met kredietverstrekkers van doorlopende- en termijnleningen. Daardoor werd de schuldenlast met 495 miljoen dollar verminderd. Dat meldt onder meer The Wall Street Journal.

Thrasio vroeg faillissementsbescherming aan volgens Chapter 11 en moet daarbij een toekomstgericht financieel herstelplan presenteren. Ook heeft Thrasio naar eigen zeggen toezeggingen gehad van sommige kredietverstrekkers voor maximaal 90 miljoen dollar, waarmee het herstructurering mogelijk kan maken. Het bedrijf had te kampen met tegenvallende verkoopcijfers als gevolg van het post-corona effect. 

Thrasio is een bedrijf dat webshops opkoopt die succesvol zijn op grote online platforms, zoals Amazon. Het bedrijf, dat in 2018 werd opgericht, was de zogenoemde ‘firstmover’ op de Amerikaanse markt. In Nederland is Dwarfs de grootste speler als marketplace. Het bedrijf is sinds kort overgenomen door Olsam Group.

RetailTrends sprak vorig jaar met ceo en co-founder Demian Beenakker van Dwarfs over deze branche. Nog geen member? Check hier de opties

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!