‘Miljoenen verdwenen bij The Body Shop’

‘Miljoenen verdwenen bij The Body Shop’

De bewindvoerders van The Body Shop doen onderzoek naar miljoenen Britse ponden die in rook op gingen voordat de cosmeticaketen failliet ging. De Britse retailtak zou in aanloop naar het faillissement nog goed zijn voor een winst van 19 miljoen Britse pond, bij een omzet van 163 miljoen pond. 

Private equity-partij Aurelius kocht The Body Shop van Natura. Kort na de overname ging de cosmeticaketen failliet. In de periode tussen de aankondiging en de daadwerkelijke afronding van die deal zouden miljoen verdwenen zijn, zo meldde The Telegraph als eerste. Intussen wil Natura weten waarom Aurelius de betalingen aan de top van The Body Shop, die waren overeengekomen als onderdeel van de verkoop, nog niet heeft voldaan. 

The Body Shop sluit 82 winkels in het Verenigd Koninkrijk, zo lieten de bewindvoerders van FRP Advisory eerder al weten. Ook die stap roept vragen op: slechts 8 van die vestigingen zouden verlieslatend zijn. Verschillende Britse parlementsleden roepen op tot een onderzoek naar de omstandigheden van het faillissement. 

De Britse tak vroeg medio februari het faillissement aan, al snel gevolgd door de Belgische en Duitse tak. De toekomst van de cosmeticaretailer in Nederland, met zo'n 30 winkels, is nog onzeker. De Nederlandse webshop is offline. Wel blijven de winkels vooralsnog geopend. Of dat zo blijft, is nog niet duidelijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!