Nubikk koopt aandelen terug van failliet moederbedrijf UFG

Nubikk koopt aandelen terug van failliet moederbedrijf UFG

Het Nederlandse schoenenmerk is niet meegetrokken in het faillissement van Unlimited Footwear Group en gaat zelfstandig verder.

Schoenenmerk Nubikk heeft zijn aandelen teruggekocht van schoenenconcern Unlimited Footwear Group (UFG), dat vorige week failliet werd verklaard. Het Nederlandse merk gaat na 5 jaar zelfstandig verder. 

Het schoenenmerk van oprichter Daan Baeten bestaat sinds 2012. In 2019 kwam het Nederlandse bedrijf terecht in het portfolio van Unlimited Footwear Group, waarmee Nubikk schaalvergroting en synergie wilde behalen. 

Eind februari bleek dat UFG in financieel zwaar weer verkeert, toen de rechtbank Zeeland-West-Brabant surseance van betaling verleende aan het schoenenconcern. Tegelijkertijd ging de Amsterdamse flagshipstore en de webshop van Nubikk dicht. Desondanks maakte het schoenenmerk direct duidelijk dat het faillissement geen betrekking had op Nubikk. Het label was achter de schermen bezig zich van het moederbedrijf los te koppelen. 

Vorige week werd UFG uiteindelijk failliet verklaard, toen de surseance van betaling werd omgezet in een faillissement. Nubikk zegt hier niet in te zijn meegetrokken dankzij 'de financiële gezondheid en de succesvolle groei van het bedrijf'. 

Nu het bedrijf zelfstandig verdergaat is de webshop weer online. Ook de Amsterdamse vestiging is weer geopend. Financiële details over de verzelfstandiging zijn er niet bekendgemaakt.

Gaastra en SuperTrash
Onder UFG vallen ook schoenen- en modemerken als Rehab, Bullboxer, Gaastra en SuperTrash onder het eigen label. Toen bleek dat het bedrijf in financiële moeilijkheden was, gingen rond dezelfde tijd vrijwel alle webshops van de labels offline. Alleen via SuperTrash was het nog mogelijk om bestellingen te plaatsen. Hoe het er bij deze merken voorstaat, is niet bekend. Curatoren Fred Froger en Hans Alberts hebben beiden nog niet gereageerd op contactpogingen van RetailTrends.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!