Mango verwacht 4 miljard omzet in 2026

Mango verwacht 4 miljard omzet in 2026

De Spaanse fashionretailer noteerde in 2023 een recordomzet van 3 miljard euro, een verdubbeling van de nettowinst én 130 nieuwe winkels. 

Mango heeft in 2023 voor het tweede jaar op rij een recordomzet geboekt, van ruim 3,1 miljard euro. De Spaanse kledingketen zet direct hoog in: over 2 jaar moet er een omzet worden genoteerd van 4 miljard euro. 

De nieuwe mijlpaal betekent een omzetgroei van 15 procent ten opzichte van boekjaar 2022. Ook in dat jaar behaalde de kledingketen een recordomzet (2,7 miljard euro). De nettowinst steeg nog harder dan de omzet: vorig jaar wist Mango deze te verdubbelen van 81 miljoen tot 172 miljoen euro. 

500 brandstores 
De komende 3 jaar hoopt Mango een omzet van 1 miljard euro extra te noteren. De fashionretailer wil dit behalen door de komende jaren fors meer winkels te openen: wereldwijd moeten er 500 winkels per jaar worden geopend. Vorig jaar opende de winkel in totaal 130 winkels , waarvan 7 in Nederland. Ons land telt er nu zo'n 40. 

Naast de fysieke verkoopkanalen zet Mango extra in op e-commerce. Zo ging 2023 ook voor online de boeken in als recordjaar: voor het eerst werd de omzetgrens van 1 miljard euro gepasseerd. De e-commercetak is daarmee goed voor 33 procent van de totale inkomsten.

"Het werk van de afgelopen jaren werpt zijn vruchten af: we groeien boven de markt uit, we zijn winstgevend en we zijn financieel gezond”, aldus ceo Toni Ruiz.
 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!