Batavus-eigenaar benoemt nieuwe president-commissaris

Batavus-eigenaar benoemt nieuwe president-commissaris

De benoeming van oud-minister Annemarie Jorritsma volgt op een periode van onrust bij de fietsenproducent uit Heerenveen.

Accell Group, het moederbedrijf van Batavus, Sparta en Koga, heeft Annemarie Jorritsma benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen. De oud-minister van Economische Zaken is per 1 maart aangesteld, nadat voorganger Kasper Rørsted binnen een halfjaar opstapte. 

De benoeming van Jorritsma volgt op een periode van onrust bij de fietsenproducent. Onlangs werd het bedrijf gesommeerd te stoppen met de verkoop van fietsen van dochterbedrijf Babboe. Eerder al maakte Accell Group bekend op het punt om te reorganiseren: 2 productielocaties worden samengevoegd, waarbij tot 150 banen komen te vervallen in fabrieken in Heerenveen.

Zorgen over personeel
Het plan, dat eind januari werd bekendgemaakt, baart vakbonden zorgen. Zo eist het FNV een ‘goede vertrekregeling en een regeling voor outplacement’ voor de 100 tot 150 medewerkers die worden ontslagen. Donderdag komt Accell Group met concrete plannen voor het personeel.

Ook zijn er zorgen om het voortbestaan van de fabriek in Heerenveen. Als deze sluit, raakt dat 320 vaste medewerkers. Nu een deel van de productie wordt verplaatst naar lagelonenlanden Hongarije en Turkije, vreest het FNV voor het voortbestaan van de fabriek in Heerenveen. "Als er dan niet snel geïnvesteerd wordt in nieuwe productieprocessen, dan voorzie ik op korte termijn een tweede reorganisatiegolf op ons afkomen; met uiteindelijk einde oefening van Accell in Nederland", aldus bestuurder Erik Kotters.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!