Primark wil click & collect-proef verder uitbouwen

Primark wil click & collect-proef verder uitbouwen

Fastfashionretailer Primark wil zijn click & collect-proef uitbreiden naar meer winkels en mogelijk naar markten buiten Groot-Brittannië. Volgens ceo Paul Marchant is de proef ‘heel goed’ verlopen en past het goed bij de strategie van Primark, meldt Reuters. 

Primark startte vorig jaar met een click & collect service waarbij de klant voornamelijk kinderkleding kon bestellen. Afgelopen september werd daar dameskleding aan toegevoegd. Het betrof een proef van 57 winkels in bepaalde delen van het Verenigd Koninkrijk.

De click & collect-service bracht meer klanten naar de winkels. “Ze vullen online een grote mand om af te halen en als ze dan in de winkel komen, voegen ze een tweede mand toe”, zegt Marchant. Hij ziet kans om de proef uit te breiden naar meer winkels en ‘misschien zelfs naar meer markten’.  Of de ceo daarmee ook op Nederland doelt, is niet bekend. Primark liet eerder in 2023 aan RetailTrends weten dat er in Nederland nog geen plannen zijn voor click & collect. Wel werd er een vernieuwde website gelanceerd waarop de winkelvoorraad te checken is. 

Ondanks het succes van de click & collect-proef vindt de ceo thuisbezorging nog steeds geen logische stap voor Primark. Dat heeft te maken met de lage gemiddelde verkoopprijs en afhandelingskosten. 

530 winkels in 2026
Primark heeft op het moment meer dan 400 winkels in 16 landen in Europa en de Verenigde Staten. De kledingretailer streeft ernaar om 530 winkels in zijn winkelbestand te hebben tegen het einde van 2026. Volgens Marchant is er kans dat Primark in meer continenten aanwezig wil zijn, waaronder Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten, India, Zuid-Amerika en Midden-Amerika.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!