ACM haalt webwinkel TI-84shop offline

ACM haalt webwinkel TI-84shop offline

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft via een gerechtelijke machtiging webwinkel TI-84shop offline gehaald. Het is de eerste keer dat de waakhond tot deze actie overgaat. 

TI84-shop verkocht elektronische consumentenproducten zoals spelcomputers, rekenmachines en Apple-producten. De ACM ontving dit najaar een grote hoeveelheid klachten over de webshop, over slechte bereikbaarheid en het niet respecteren van de bedenktijd van 14 dagen. Ook werd de webshop ervan verdacht reviews te beïnvloeden.

Naar aanleiding van de klachten stelde de ACM een flink eisenpakket aan de webwinkel: het bedrijf moest komen met een gedegen administratie, transparantie bieden over de levertijd, goed bereikbaar zijn en consumenten hun geld teruggeven. Ook moest bedrijf flinke dwangsommen betalen. Het is nog niet bekend of deze daadwerkelijk zijn betaald.

De webwinkel heeft meerdere websites, die nu dus allemaal uit de lucht zijn. Consumenten kunnen geen bestellingen meer plaatsen bij het bedrijf. Wel verwijst de ACM voor klachten naar de klantenservice van TI84-Shop.

Reacties 1


Team NietBezorgd.nl 11 mei, 01:02

Een interessante zaak vanuit handhavingsperspectief aangezien de acm zich genoodzaakt lijkt te voelen verdere stappen te nemen dan de dwangsommen en de site offline moest halen. Benieuwd of dit nog een verder vervolg krijgt.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!