Ted Baker is in financiële nood

Ted Baker is in financiële nood

Het Britse modemerk Ted Baker bevindt zich in moeilijkheden en start waarschijnlijk op korte termijn met een insolventieprocedure. Volgens Sky News heeft dit winkelsluitingen en honderden geschrapte banen tot gevolg. 

No Ordinary Designer Label, dat handelt onder het merk Ted Baker, heeft een verzoek ingediend om bewindvoerders aan te stellen. Deze stap betekent winkelsluitingen in het Verenigd Koninkrijk, waarmee vermoedelijk 'honderden banen' verloren gaan. Exacte aantallen zijn nog niet bekend. 

Het bedrijf heeft te maken gehad met betalingsachterstanden van een licentiehouder in Europa (AARC). Daardoor raakte Ted Baker in de moeilijkheden. “We blijven ons richten op het vinden van een nieuwe partner om het merk Ted Baker in stand te houden en te laten groeien in het Verenigd Koninkrijk en Europa, waar het ooit begon”, aldus directeur John McNamara tegenover Sky News.

Volgens het merk blijft de onlineverkoop vooralsnog doorgaan en blijven de winkels voorlopig geopend. Het is nog niet duidelijk hoeveel filialen er worden gesloten. In Nederland heeft Ted Baker 1 eigen winkel, aan de Leidsestraat in Amsterdam. Ook is het merk te koop bij diverse filialen van de Bijenkorf.

Ted Baker werd anderhalf jaar geleden gekocht door Authentic Brands Group. De eigenaar van onder meer Reebok, Forever 21 en Juicy Couture betaalde omgerekend 249 miljoen euro voor het merk dat het al enkele jaren lastig heeft. Zo werden er in 2020 honderden banen geschrapt en verdwenen er vorig jaar al enkele tientallen banen op het hoofdkantoor.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!