'Getir wil Flink alsnog overnemen'

'Getir wil Flink alsnog overnemen'

De Duitse flitsbezorger Flink staat op het punt te worden overgenomen door de Turkse concurrent Getir. Met een eventuele overname zou ruim 700 miljoen euro gemoeid zijn, meldt Manager Magazin op basis van ingewijden.

De overnamegesprekken zouden al in een vergevorderd stadium zijn. Toch meldt Flink aan het Duitse medium dat er intussen nog wordt gekeken naar andere financieringsvormen. 

In Europa heeft Flink naar eigen zeggen een omzet van 560 miljoen euro: bijna het dubbele van zijn Turkse branchegenoot. Als de koop zou doorgaan, is een joint venture volgens de ingewijden de meest voordehand liggende optie. Daarmee zou Getir een monopolie positie kunnen krijgen, nadat de flitsbezorger eind 2022 al Gorillas opslokte.

Vanwege de omvang van de fusie, is het nog onduidelijk of de Duitse ACM en de Europese Commissie de overname zouden onderzoeken. 

1 miljard euro
Een jaar geleden voerden de flitsbezorgers ook al gesprekken over een koop, maar werden deze afgekapt toen bleek dat investeerders ruim 150 miljoen euro in het bedrijf staken. Duitse supermarktketen Rewe was 1 van deze investeerders, en zou meer dan 50 miljoen in Flink hebben gestopt. Ook Doordash zou hebben geïnvesteerd. De waarde van Flink zou zijn gedaald van 2,5 naar 1 miljard euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!