‘Enkele geïnteresseerden voor Galeria Karstadt Kaufhof’

‘Enkele geïnteresseerden voor Galeria Karstadt Kaufhof’

Een aantal investeerders wil het failliet verklaarde Galeria Karstadt Kaufhof overnemen. Dat blijkt uit een brief van de curator aan de medewerkers, in handen van het Duitse WDR.

Er worden in de brief geen specifieke overnamekandidaten genoemd, maar er zouden zowel Duitse als internationale bieders zijn. De curator van Galeria schrijft ook dat rekening gehouden moet worden met winkelsluitingen, zelfs als Galeria Karstadt Kaufhof in zijn geheel behouden blijft. Hoeveel locaties er moeten sluiten, hangt af van welke locaties kunnen onderhandelen over lagere huren.

De deadline voor biedingen loopt formeel dit weekend af. Eerder werd de verwachting uitgesproken dat in april de mogelijke overname van de warenhuisgroep wordt afgerond.

Galeria Karstadt Kaufhof werd in januari failliet verklaard. De Duitse groep werd meegesleurd in de faillissementen rond Signa. Onder Galeria valt ook de Belgische warenhuisketen Inno. Wat de gevolgen voor die keten zijn, is nog niet bekend. Bij Galeria werken ruim 15.000 medewerkers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!