Duits onderzoek gestart naar faillissement KaDeWe

Duits onderzoek gestart naar faillissement KaDeWe

Het Berlijnse Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar het proces rond het faillissement van KaDeWe en de rol van Signa Holding. Dat meldt de Duitse krant Bild.

Het onderzoek naar het faillissement van KaDeWe is onderdeel van een groter strafrechtelijk onderzoek naar het Duitse Signa Group, dat eerder dit jaar failliet ging. Het Berlijnse parket onderzoekt beschuldigingen aan het adres van Signa Group en eigenaar René Benko. Rond het faillissementsproces zou het bedrijf zich schuldig hebben gemaakt aan subsidiefraude en vertrouwensbreuk.

KaDeWe Group, bekend van het Berlijnse warenhuis KaDeWe, vroeg begin dit jaar een faillissement aan. Volgens de curator lag de oorzaak van het faillissement bij de 'exorbitant hoge huurprijzen' van het warenhuispand, die werden gevraagd door Signa Holding. De holding sleurde KaDeWe Group en Galeria mee in zijn faillissement. 

KaDeWe is uiteindelijk overgenomen door Central Group, de eigenaar van onder meer de Bijenkorf. Daarmee komt er geen eind aan de Duitse warenhuislegende.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!