Nike ondanks matig kwartaal op koers voor winst in boekjaar

Nike ondanks matig kwartaal op koers voor winst in boekjaar

Nike heeft over het gebroken boekjaar 2023/2024 na 3 kwartalen meer winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit terwijl in het laatste kwartaal de winstcijfers lager waren dan in 2022/2023.

Nike heeft na 9 maanden in het huidige boekjaar een winst behaald van 4,2 miljard dollar. Dat is 4 procent hoger dan in dezelfde periode in boekjaar 2022/2023, toen het bedrijf iets meer dan 4 miljard dollar winst maakte. Alleen kijkend naar het laatste kwartaal, maakt Nike 5 procent minder winst ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar: 1,17 miljard dollar om 1,23 miljard dollar het jaar ervoor.

De omzet van het bedrijf blijft in allebei de periodes nagenoeg gelijk. In de afgelopen 9 maanden was de omzet 38,75 miljard dollar, ten opzichte van 38,39 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar.  In het afgelopen kwartaal bedroeg de omzet 12,42 miljard dollar tegenover 12,39 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar.

Nike heeft 12 winkels in Nederland. Ondanks kondigde het sportmerk aan dat er een nieuwe winkel in Rotterdam wordt geopend in winkelcentrum Zuidplein. Deze winkel opent in juni zijn deuren en beslaat 845 vierkante meter.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!