‘Decathlon wil 10 winkels per jaar openen in India’

‘Decathlon wil 10 winkels per jaar openen in India’

Sportretailer Decathlon wil 10 nieuwe winkels per jaar in India openen. Het land zou een steeds belangrijkere rol krijgen voor zijn mondiale activiteiten, melden diverse buitenlandse media. 

Decathlon heeft op het moment 122 winkels in India. Vorig jaar oktober opende het nog een nieuwe winkel in Chennai in de Nexus Vijaya Mall. India staat daarmee in de top 10 van markten van de retailer. Decathlon verwacht dat het land verder groeit met de nieuwe openingen. “Ik heb het gevoel dat we momenteel echt op de goede weg zijn. En laten we hopen dat het binnen 5 jaar in de top 5 staat”, aldus chief retail en country officer Steve Dykes. 

Decathlon wil ook meer goederen voor de eigen markt in India gaan produceren. Momenteel wordt zo’n 60 procent van de goederen die Decathlon in India verkoopt in eigen land geproduceerd. De sportretailer wil dit percentage verhogen naar 90 tot 95 procent, zegt Dykes. 


Met een nieuwe ambitie, een nieuwe positionering en een nieuwe identiteit op zak slaat Decathlon een nieuwe koers in. Wat de Franse sportretailer precies van plan is, lees je hier. Geen member? Kijk hier voor de opties.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!