Zara-moeder maakt grootste dc van Nederland

Zara-moeder maakt grootste dc van Nederland

Inditex, het moederbedrijf van fashionretailer Zara, gaat zijn distributiecentrum in Lelystad verder uitbreiden. Hierdoor wordt het dc het grootste van Nederland, zo meldt het FD.

Het gebouw, dat sinds 2019 operationeel is, wordt uitgebreid met 123.000 vierkante meter, waardoor het een totaaloppervlakte krijgt van 300.000 vierkante meter. Het is het enige Inditex-distributiecentrum buiten Spanje. Rond Lelystad wordt aan meerdere grote distributiecentra gebouwd. Bestseller wil in 2026 in die omgeving een dc van 155.000 vierkante meter hebben.

De uitbreiding van het dc komt na een sterk 2023 van het Zara-moederbedrijf. De nettowinst van Inditex kwam uit op 5,4 miljard euro in 2023, waar dat in 2022 nog 4,1 miljard was. Inditex zag bovendien al zijn afzonderlijke merken (Zara, Pull & Bear, Bershka, Massimo Dutti en Stradivarius) een omzetstijging generen in de dubbele cijfers.

De Inditex-merken hebben in ons land in totaal 71 vestigingen. Nederland telt 25 Zara’s, 12 filialen van Pull & Bear en 16 Bershka’s. Ook zijn er in ons land nog 8 winkels van Stradivarius, 6 van Zara Home terwijl Massimo Dutti er 4 telt.

Reacties 2


James Cooper 4 apr, 11:07

Bizar al die mega DC’s in Nederland. Gemeenten offeren maar spaarzame natuur op voor geld. De Nederlandse wegen worden alleen maar steeds voller met vrachtwagens die rechtstreeks Nederland uitrijden. Waar is de overheid om de lokale gemeenten en provincies eens halt toe te roepen?


Ger Van de Pas 4 apr, 16:54

James Cooper heeft volledig gelijk; waar is overheid om hier een halt toe te roepen?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!