FNV wil ontslagvergoeding voor winkelmedewerkers bij faillissement

FNV wil ontslagvergoeding voor winkelmedewerkers bij faillissement

Vakbond FNV roept het kabinet op om haast te maken met nieuwe regelgeving rondom faillissementen van winkelketens. In die nieuwe wet zouden winkelmedewerkers beter beschermd worden als hun werkgever omvalt.

De FNV stelt dat zij als vakbond meldingen krijgen van medewerkers die hun baan verliezen bij een faillissement en dan geen vergoeding meekrijgen. Als het bedrijf een doorstart maakt, krijgen ze die baan terug, maar verliezen ze alle opgebouwde rechten en beginnen ze weer op minimumloon.

FNV Winkelstraat pleit daarom voor een ontslagvergoeding, een zogenoemde transitievergoeding, voor deze categorie medewerkers. Dat geld zou dan aan de medewerker uitgekeerd worden zoals in een ontslagprocedure, bij bijvoorbeeld een reorganisatie.

In de huidige wet komt een werknemer in aanmerking voor een tegemoetkoming van het UWV bij een faillissement; de uitkering wegens betalingsonmacht. Daaronder valt loon over maximaal 13 weken, met daarin onder andere onkosten, overuren en achterstallig loon. Daarna kan de werknemer eventueel ook een WW-uitkering krijgen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!