Ruzie om restaurantketen Happy Italy beslecht

Ruzie om restaurantketen Happy Italy beslecht

De juridische ruzie tussen Happy Italy-oprichter Daniël de Blok en investeringsmaatschappij Waterland, is beëindigd. Het FD meldt dat de oprichter zijn aandelenbelang in de pasta- en pizzaketen heeft verkocht en dat Waterland voor een onbekend bedrag heeft geschikt. 

In 2021 sloot Daniël de Blok zich met horecaketen Happy Italy aan bij Restaurant Company Europe, waar ook formules als Loetje, Stan & Co en Beers & Barrels onder vallen. Investeringsmaatschappij Waterland had het grootste belang in de horecagroep, die tot 1 van de grootste van Nederland behoort. 

Met de overname kreeg oprichter Daniël de Blok 9 procent aandeel in de horecagroep, en werd hij verhuurder van de Happy Italy-restaurants. Kort daarna is het getouwtrek in de rechtszaal begonnen. 

Naar eigen zeggen werd De Blok sinds 2,5 geleden 'welbewust uitgeknepen' door de investeringsmaatschappij; aan de andere kant werd De Blok beticht van fraude met coronasteun. Eind vorig jaar kwam de slotfase: er speelden 3 geschillen over betaalachterstanden voor panden waar de keten was gevestigd. Zo zou De Blok stelselmatig te weinig huur hebben ontvangen, en eiste hij hier 600.000 euro aan achterstallige huur voor. 

Met de verkoop van De Bloks aandelen zijn de juridische procedures beëindigd. “Alle betrokken partijen hebben zich ingespannen om tot een gezamenlijke oplossing te komen, die recht doet aan ieders belangen”, meldt Wouter Roduner namens Waterland aan het FD. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!